Održan sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih i kulturnih ustanova čiji je osnivač Grad Virovitica

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica održao je sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih i kulturnih ustanova na kojem se, između ostalog, govorilo o početku nove školske godine, nabavi udžbenika i radnih materijala te organizaciji prijevoza i dnevnog boravka.

U Dječjem vrtiću Cvrčak pri kraju su radovi na sanaciji sanitarnih čvorova zgrade 3 te je sve spremno za početak odgojno-obrazovnog procesa, odnosno za prihvat 560 upisanih mališana.

U ustanovama kulture, koje nastavljaju s redovnim radom, izvršena su redovna investicijska ulaganja pa je tako u Gradskoj knjižnici obnovljen sustav hlađenja, dok su u Kazalištu Virovitica u tijeku radovi na postavljanju novih bojlera koje sufinanciraju Ministarstvo kulture i Grad Virovitica.

Jedna je od glavnih tema bilo aktualno poskupljenje energenata jer ustanove kojima je osnivač Grad Virovitica do 31. prosinca imaju fiksnu cijenu temeljem ugovora, a u pripremi je javna nabava za sve ustanove i Grad koju će provoditi Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice.

Sredstvima norveškog fonda za koji se Grad Virovitica aplicirao zbog energetske učinkovitosti, uštede i neovisnosti o energentima, postavit će se solarne ploče na Gradski muzej (Dvorac) te na Dječji vrtić Cvrčak.

Ustanove kojima je osnivač Grad Virovitica nastavit će normalno funkcionirati bez obzira na trenutno stanje cijene energenata te će se nastaviti ulaganja u same ustanove i u daljnju energetsku učinkovitost, tj. ugradnju solarnih panela, za što je REA Sjever odradila snimku stanja i procjenu za sve ustanove i mjesne domove – istaknuo je Bjelica.

(virovitica.hr)

Skip to content