Održan sastanak mještana Sv. Đurđa s predstavnicima Grada Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U utorak 22. svibnja u mjesnom domu u Svetom Đurđu održan je sastanak mještana Sv. Đurđa sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom, njegovim zamjenikom Ivanom Sićem te gradskim pročelnicima i direktorima komunalnih poduzeća koji su im imali prilike postaviti pitanja uz problematiku vezanu za područje svog mjesnog odbora, ali i cijelog grada.

Nakon što je gradonačelnik Kirin upoznao mještane sa brojnim aktivnostima koje se već u ovoj godini planiraju urediti u naselju od asfaltiranja dvije ulice na području naselja, izgradnje taložnica, uređenja javne rasvjete kao i sa projektom uređenja kanalizacije u brdskim ulicama mještani su počeli postavljati brojna pitanja na koje su dobili konkretne odgovore.

Najviše je  istican problem prskanja duhana u neposrednoj blizini kuća, izgradnja pružnog prijelaza, uređenja rijeke Ođenice, kanalizacije u brdskim ulicama i postavljanja novih rasvjetnih tijela.

Prilikom odgovora gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo brojnim pitanjima mještana i posebno pohvalio predsjednika Ivana Čavarušića na odličnoj organizaciji što je vidljivo i po iznimnom odazivu mještana koji su uz to bili i spremni za ovaj sastanak. Naglasio je i činjenicu da se već radi na rješenju problema praskanja duhana u neposrednoj blizini kuća kao i to da je prema Hrvatskim željeznicama upućeno već 10-ak zahtjeva za postavljanje branika te da će ukoliko se dogodi još i jedna prometna nezgoda na ovom pružnom prijelazu zatražiti odgovornost nadležnih za nemar budući su već osigurana sredstava za uređenje ovog prijelaza.

Direktor Virkoma Damir Marenić najavio je i skori završetak izrade dokumentacije na postavljanju kanalizacije u brdskim ulicama te nakon toga i početak radova u onim ulicama koje su najgušće naseljene.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement najavio je skoru izradu taložnica kao i uređenje onih ulica gdje se grane sa susjednih parcela nadvijaju nad cestom dok je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Vesna Tot savjetovala mještane da sačekaju novi Zakon, koji treba izaći kroz mjesec dana, te da tek tada krenu u legalizaciju svojih objekata.

U srijedu 23. svibnja s početkom u 20 sati u Mjesnom domu u Rezovcu održat će se sastanak sa mještanima Rezovca.

 

 

Skip to content