Održan još jedan sastanak sa komorama u vezi povećanja komunalne naknade

Danas je održan novi sastanak HGK -Županijske komore Virovitica i HOK – Udruženja obrtnika Virovitica sa gradskom upravom u vezi povećanja komunalne naknade.

Grad  je, naglašavajući da održavanje postojeće komunalno održavanje mora funkcionirati na minimalnoj razini koja ne ugrožava sigurnost i kvalitetu življenja građana,  prihvatio dio prijedloga članica komora i preispitao koeficijente namjene za pojedine djelatnosti  te je  nakon sveobuhvatne analize sukladno svojim mogućnostima nastojao udovoljiti gospodarstvenicima te kao maksimalan dao sljedeći prijedlog:

–          da se koeficijenti za proizvodne djelatnosti smanje sa 2,00 na 1,80 odnosno 10 %,

–          da se koeficijent za deficitarne djelatnosti smanjuje se sa 2 na 1 odnosno 50 %,

–          da se za trgovine površina na koju se primjenjuje koeficijent 10  poveća sa 150 m² na 300 m².

Ukupno smanjenje iznosa komunalne naknade koji će Grad prikupiti na ovaj način iznosi oko 1 milijun kuna, što će značiti da se i program održavanja za 2012. godinu treba smanjiti za isti iznos, to jest u sljedećem periodu treba odlučiti na kojim  će se vrstama održavanja smanjiti opseg poslova.

Sastanku su uz gradonačelnika Ivice Kirina  nazočili i predsjednik HGK Virovitičko-podravske županije Ivan Slamić, predsjednik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Vladimir Ivoš i predsjednik Udruženja obrtnika Virovitice Zdravko Šarić sa svojim suradnicima.

Skip to content