Održan Dan udruga Virovitičko-podravske županije – nagrada „Naj štand“ KUD-u „Pitomačanka“

U organizaciji udruge S.O.S. telefon Poziv u pomoć, iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije danas je održan Dan udruga. Manifestacija, koja se uz 2. Agroexpo održava u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, okupila je 40 udruga s područja županije i šest gostujućih udruga iz Zagreba, Vukovara, Belog Manastira, Pakraca, Koprivnice i Osijeka.

Dan udruga Virovitičko-podravske županije, koji se već tradicionalno šesti put održava u Virovitici, svečano je otvorila predsjednica udruge SOS telefon Desa Kolesarić.

Udruge su, svaka na svojem bogato uređenom štandu, predstavile i ponudile mnogobrojnim posjetiteljima svoje uratke iz područja očuvanja kulture, zaštite ljudskih prava, zaštite životinja… Na pozornici u središtu Virovitice održan je i bogat kulturno umjetnički program na kojemu su sudjelovale neke od udruga i kulturno-umjetničkih društava, a to su bili: KUD Zdenci, SKD Prosvjeta, Češka beseda, Udruga “Čuvarice kulturne baštine”, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – Udruga Novi Gradac, Matica Slovačka Zokov Gaj i KUD Virovitica. Ove je godine, kao i proteklih, dodijeljena nagrada za „Naj-štand“ koja je ove godine pripala KUD-u “Pitomačanka” iz Pitomače. Ova udruga djeluje u više sekcija, prvi put je gostovala na Danu udruga, a za današnju priliku izložile su svoje radove, lutke u narodnim nošnjama pitomačkog i virovitičkog kraja.

www,vpz.hr

Skip to content