Održan 8. Izvještajni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice VPŽ, ogranka Virovitica

Na virovitičkoj Vegeški, u prostorijama Nogometnog kluba Virovitica, danas (subota) je održan 8. Izvještajni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Virovitičko-podravske županije, ogranka Virovitica.

Sukladno statutu i poslovniku o radu, za pravovaljano održavanje Sabora izabrano je Radno predsjedništvo, za čijeg je predsjednika izabran Zvonko Kožnjak. Nakon izbora radnih tijela Sabora, podneseno je izvješće verifikacijskog povjerenstva, financijsko izvješće te izvješće o radu Udruge u kojem su bile naglašene provedene aktivnosti tijekom protekle, ali i ove, 2021. godine. Izvješće je podnio predsjednik Udruge Vlado Paurić.

Nakon izvješća predsjednika Suda časti, kao i opširnog izvješća predsjednika Nadzornog odbora, prezentiran je plan rada, ali i financijski plan za 2021. godinu.

Današnja izvještajna skupština simbolično je održana uoči samog blagdana Dana državnosti koji se slavi u nedjelju, 30. svibnja, a obilježava se u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Na Dnevnom redu, između ostalog, usvojili smo i točku da će udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i udruge udovica hrvatskih branitelja biti naši pridruženi članovi. Na taj način većina aktivnosti bit će usmjerena na pomaganje jer godine prolaze, ljudi polako umiru, a s ciljem čuvanja digniteta istine Domovinskog rata odlučili smo se na taj čin. Isto tako, upoznao sam i navedene članove našeg Sabora da smo mi kao Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata jedni od organizatora pisanja fotomonografije i svečanosti obilježavanja obljetnice slavne 127. brigade HV-a ustrojene 2. listopada 1991. godine – rekao je predsjednik Paurić naglasivši kako će fotomonografija biti završena krajem rujna ove godine.

Skupštini su, između ostalih, nazočili zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Anto Krišto te predsjednik Udruge HVIDRA Virovitica Mirko Poljanac.

Moram ovim putem pohvaliti rad Udruge i predsjednika Paurića, koji je bio izuzetno predan u proteklom periodu. U njihovim brojnim aktivnostima prošle godine nije ih omela niti pandemija koronavirusa. Cilj je Udruge uključiti što više mladih u sve ovo i na njih prenositi istinu Domovinskog rata, a to je ujedno i cilj fotomonografije jer se ne smije zaboraviti doprinos hrvatskih branitelja za našu Domovinu – rekla je V. Honjek – Golinac. (www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

Skip to content