Održan 20. maraton Virovitica-Barcs

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Već 20. godina prijateljski gradovi Virovitica i susjedni mađarski grad Barcs gaje jednu jako lijepu tradiciju, a to je da u rujnu mjesecu atletika povezuje ova dva grada kroz Polumaraton Virovitica-Barcs. Unatoč za ovo doba godine vrlo vrućem i sparnom vremenu većina natjecatelja uspjelaVeć 20. godina prijateljski gradovi Virovitica i susjedni mađarski grad Barcs gaje jednu jako lijepu tradiciju, a to je da u rujnu mjesecu atletika povezuje ova dva grada kroz Polumaraton Virovitica-Barcs.
Unatoč za ovo doba godine vrlo vrućem i sparnom vremenu većina natjecatelja uspjela je završiti utrku. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Zsolt Koszar iz Mađarske s vremenom 1:09:46 koji je uspio ostaviti svog sunarodnjaka Lasla Totha za gotovo 10 minuta.Kod žena dionicu dugu 21 kilometar najbrže je istrčala mađarica Ida Kovacs s vremenom 1:25:33 koja je također drugoplasiranu Zitu Kascer ostavila za više od 10 minuta.Od virovitičana najzapaženiji rezultat ostvario je Berigoj Zdjelar koji je osvojio 33. mjesto.
Utrku je odlično organizirao Grad Virovitica, Športska zajednica Grada Virovitice i Turistička zajednica grada Virovitice, a u ime Grada Virovitice učesnike je pozdravio dogradonačelnik Grada Virovitice Ivan Sić koji je i podijelio medalje najuspješnijima.

Skip to content