Održan 1. Sajam virovitičke paprike

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U okviru proslave Dana grada Virovitice jučer je na rukometnom igralištu virovitičke Gimnazije održan je 1. Sajam virovitičke paprike, na kojem su bili izloženi osim paprike i proizvodi od paprike, te ostalo sezonsko povrće.U okviru proslave Dana grada Virovitice jučer je na rukometnom igralištu virovitičke Gimnazije održan je 1. Sajam virovitičke paprike, na kojem su bili izloženi osim paprike i proizvodi od paprike, te ostalo sezonsko povrće.
Sajam je otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je naglasio značaj brendiranja virovitičke paprike kao proizvoda koji može osigurati egzistenciju mnogim obiteljima. Prisutnima su se obratili i saborski zastupnik Josip Đakić – jedan od inicijatora za osnivanje zadruge branitelja Zlatni vrtovi koji je istakao da je virovitička paprika osobito značajan proizvod za cijelu Virovitičko-podravsku županiju, te da treba učiniti sve kako bi se povećao broj površina zasađenih ovim proizvodom, te Željko Jakšić jedan od osnivača Poljoprivredne zadruge branitelja Zlatni vrtovi – Virovitica, zasigurno jedan od najzaslužnijih za pokretanje 1. sajma Virovitičke paprike, Miroslav Filipović- predsjednik udruge proizvođača povrća Virovitičko-podravske županije, jedan od najzaslužnijih za brendiranje Virovitičke paprike sa geografskim porijeklom, Siniša Novosel – upravitelj Poljoprivredne zadruge branitelja Zlatni vrtovi Virovitica i jedan od najzaslužnijih ljudi za pokretanje programa plasteničke proizvodnje paprike na širem području Virovitice i općine Pitomača.

Svi prisutni naglasili su da je osnovni razlog održavanja ovog sajma činjenica što je šire područje Virovitice i Virovitičko-podravske županije jedno je od najpoznatijih dijelova Republike Hrvatske po uzgoju paprike (roge, babure, paradajz paprike i feferone), intenzivnog mirisa, posebnog okusa i zavidne kvalitete, prepoznate ne samo u Hrvatskoj već i u Europskoj uniji, osobito u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.
1. Sajam virovitičke paprike oduševio je sve posjetitelje budući da nije bilo proizvoda na bazi paprike koji se tamo nije mogao pronaći, te su brojni građani došli isprobati razne delicije na bazi paprike, od kulena pa sve do filovane paprike. Sajam je bio i prodajnog karaktera, pa su mnogi došli i iz drugih gradova i mjesta kupiti veće količine jer se je paprika prodavala po promotivnim cijenama.
U sklopu 1. sajma virovitičke paprike saborski zastupnik Josip Đakić i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin podijelili su svojim sugrađanima 1234 poklon paketa sačinjenih od raznog povrća koje je donirala Poljoprivredna zadruga branitelja Zlatni vrtovi – Virovitica.
Iako je bilo izrazito vruće Virovitičani su strpljivo sačekali podjelu i sretni požurili svojim kućama kako bi što prije kušali ove proizvode.

Skip to content