„Odrastimo jednako – Faza VI“: Grad Virovitica nastavlja s provođenjem projekta školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Kako bi se svoj djeci omogućili jednaki uvjeti obrazovanja, Grad Virovitica i u nadolazećoj školskoj godini 2021./2022. nastavlja s provođenjem projekta školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Kroz projekt „Odrastimo jednako – Faza VI“ Grad je s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurao besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva.

Riječ je o ranjivim skupinama koje će uvijek imati našu maksimalnu pomoć. Prepoznali smo ih zahvaljujući iznimno dobroj suradnji sa školama i taj projekt ćemo svakako provoditi i dalje, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021. – 2022.)“. Vrijednost projekta 264.344,59 kuna te se u potpunosti financira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom i partnerima.

Potpisivanje Ugovora za projekt „Odrastimo jednako – Faza VI“ održat će se u utorak 31. kolovoza u Zagrebu. (virovitica.hr)

Skip to content