Odobrena sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima

Sigurno vas je znala iznervirati prašina od automobila, a i njihovi amortizeri nisu bili najsretniji na putu do trećeg virovitičkog ribnjaka. To će uskoro postati prošlost jer je Grad Virovitica krenuo s izradom projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima, a pomoć u realizaciji tog projekta stigla je i iz  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje spomenutog projekta koji je Grad Virovitica prijavio na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu. Projektnu prijavu izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom.

Za projekt „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima“ odobrena su sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna, a omogućit će izradu potrebne projektne dokumentacije kojom će se odrediti položaj, karakteristike, elementi vrijednosti i održavanja te opravdanost izgradnje pristupne ceste.

  • Desetljećima se je pričalo no nitko nije prikupio niti jedan papir za uređenje ovog virovitičkog bisera. Sam projekt uređenje Virovitičkih jezera u prvoj fazi predviđa uređenje prva tri jezera i okolnog područja što uključuje uređenje dječjih igrališta, sportskih terena, drvenih mostova, pješačkih staza, klupa, stolova, mjesta za roštilj, nadstrešnica te je nužno asfaltirati i cestu do trećeg ribnjaka kako ne bi to sve kvarili oblaci prašine, osobito u ljetnim mjesecima. Ipak cesta se dalje od trećeg ribnjaka ne planira asfaltirati kako bi se zadržao prirodni identitet rekao je vidno zadovoljan virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
Skip to content