Odlične vijesti za Brliće i Nazore: Ovih dana raspisat će se natječaji za učitelje/ice te će se u najkraćem roku krenuti s produženim boravkom

Virovitičke osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Vladimir Nazor dobile su suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje produženog boravka. Ovih dana raspisat će se natječaji za učitelje/ice te će se s produženim boravkom krenuti u najkraćem roku.

Prošle godine obje su škole provele anketu o zainteresiranosti učenika, odnosno roditelja za organizaciju produženog boravka. Rezultati ankete pokazali su da je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor zainteresiran 41 učenik, a u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić 36 učenika. Ekonomska cijena produženog boravka je 1.000,00 kuna mjesečno po učeniku, a osnivač škola, Grad Virovitica, sufinancirat će ga sa 60 posto. Prema tome, roditelje će produženi boravak za dijete koštati 400,00 kuna.

Zbog organizacije rada škole u dvije smjene, odnosno od 6,30 do 18,00 sati, zaposlit će se po dva učitelja/ice razredne nastave u svakoj školi. (virovitica.hr; fotografija: Arhiva)

Skip to content