Odjel virovitičke Opće blnice Uho-Grlo-Nos pripojen Očnom odjelu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

bolnica 1Virovitička Opća bolnica, uz sve nedaće i nevolje koje su je zadesile u posljednje vrijeme, ostala je bez još jednog važnog odjela. Uho-grlo-nos (Otorinolaringologija) od danas više ne postoji kao samostalan odjel, već se pripaja očnom odjelu. Prema neslužbenim izvorima doznajemo kako su i neki doktori, vjerojatno revoltirani postojećim stanjem i načinom kako se vodi bolnica, napustili virovitičku bolnicu. Vrlo je vjerojatno da će se taj trend i nastaviti, jer ako nemamo odjele u kojima će doktori raditi, oni će svoje zaposlenje potražiti negdje drugdje.

To je zasigurno jedan od razloga zašto se ministar Ostojić i lokalni SDP-ovci skupa sa sanacijskom upraviteljicom Marijanom Živko nisu udostojili pojaviti na javnoj raspravi o “Nacrtu Nacionalnog plana razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, kliničkih i općih bolnica u Republici Hrvatskoj od 2014. do 2016. godine” koja se u Virovitici održala u utorak 8. travnja.

Podsjetimo, neki od zaključaka s javne rasprave su da je Nacrt netransparetan, neučinkovit i štetan za građane, te kako je 46% smanjenja broja kreveta najveće u Hrvatskoj. Što znači da će usvajanjem Masterplana u virovitičkoj Općoj bolnici doći do smanjenja od 100 ležajeva. Na raspravi je zaključeno i, između ostaloga, kako spajanje s koprivničkom bolnicom građanima ove županije neće donijeti ništa dobroga. (vpz.hr)

Skip to content