Odjel pedijatrije bogatiji za četiri uređaja: Općoj bolnici Virovitica vrijedna donacija Kluba nedonoščadi “Palčić”

Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” donirao je Općoj bolnici Virovitica četiri uređaja za Odjel pedijatrije. Vrijedni su gotovo 100.000 kuna, a namijenjeni su otkrivanju i liječenju žutice kod novorođenčadi, te za transport nedonoščadi.

U prošlogodišnjoj akciji “Palčići za Hrvatsku” prikupljeno je gotovo 2,5 milijuna kuna zahvaljujući kojima su osigurani uređaji za 25 hrvatskih rodilišta.

Još uvijek tvrdimo da ne treba samo velikim centrima pomoć, iako se većina palčića rađa upravo u velikim centrima, ali ova bolnica upravo sa svojom ljetošnjom pričom o blizankama rođenima u 30. tjednu je zaslužila ovu donaciju i s posebnim zadovoljstvom smo danas ovdje, za HRT rekla je Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići”.

Godišnje su oko 20-ak poroda su nedonošena djeca koja zahtijevaju transport. Tu nam je vrlo bitna oprema, tu se vidi koliko nije dovoljan samo kadar, liječnici i medicinske sestre, nego koliko je bitna i oprema, znači transportni respiratori, inkubatori, monitori i sve ostalo što nam treba, rekla je Tatjana Sotonica Piria, v.d. voditelja Odjela pedijatrije, OB Virovitica.

(hrt.hr, fotografija: Ilustracija)

Skip to content