Odgovor Gradske uprave – Gradski sat – cvjetni – treći dio

Gradska uprava zahvaljuje SDP-u na brizi u vezi cvjetnog ( a ne cvijetnog) sata.
Situacija sa cvjetnim trgom je sljedeća:
1 1245322186Gradska uprava zahvaljuje SDP-u na brizi u vezi cvjetnog ( a ne cvijetnog) sata.
Situacija sa cvjetnim trgom je sljedeća:

– Ugovor za izradu i montažu sata sklopljen je sa tvrtkom „Grgurin” iz Kaštela Kambelovca u vrijednosti 39.280 kuna. Izvođač je sat postavio u roku iz Ugovora, a do danas mu nije plaćeno ništa. Garancijski rok je 2 godine.

– Vrijeme nije stalo za nas, pa ni na cvjetnom satu koji ima satelitsko praćenje srednjoeuropskog vremena, što znači da se kazaljke, kad se sat postavi, same namještaju na točno srednjoeuropsko vrijeme. Sat je kao prvi takav u Hrvatskoj postavljen na kosinu, pa samim tim tvrtka koja ga je izvela nema iskustva zbog čega se javljaju teškoće u radu. Sat je odvezen u Split na usklađivanje mehanizma i kazaljki, a vraćen je danas kad će biti i postavljen.

– Meteorološki stup donacija je Erste banke u vrijednosti oko 200.000 kuna. Budući da izvođač ima ugovorni odnos sa bankom,a ne Gradom, očekujemo da izvođač radova tvrtka Laterna magica iz Zagreba izvede stup u kamenu i postavi u njega kompjutorsku opremu, kao i bankomat Erste banke.

– Gradska uprava smatra da je izraz egzekutori u slučaju stabala apsolutno neprimjeren, s obzirom da je unazad 5 godina u gradu posađeno preko 1.500 stabala. Spomenuta stabla stvarno su samonikla te nisu stoljetna, budući da su stara manje od 50 godina, što se može vidjeti sa fotografija tog prostora snimljenih 60-tih godina prošlog stoljeća.

Gradska Uprava Grada Virovitice

Skip to content