Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Virovitici obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske u petak, 5. listopada na Gradskom groblju u Virovitici, kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Dan neovisnosti RH, 8. listopada – dan je kada je Hrvatski sabor 1991. godine jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze Republike Hrvatske s bivšom državom, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulima za Domovinu odalo je izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno zamjenicima župana Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, Grada Virovitice predvođeno zamjenikom gradonačelnika Damirom Marenićem i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss, Ureda državne uprave VPŽ na čelu sa Sanjom Bošnjak, Policijske uprave virovitičko-podravske sa načelnikom Sinišom Kneževićem. Počast hrabrim hrvatskim braniteljima i svima onima koji su dali život za Domovinu odali su i predstavnici MORH-a te mnogobrojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata…

Riječi molitve za sve poginule branitelje uputio je župnik i gvardijan Župe sv. Roka u Virovitici fra Rozo Brkić. (www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: M. Rođak)

Skip to content