ODABRANO NAJBOLJE RJEŠENJE: Ovako će izgledati Spomen dom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Virovitici

Grad Virovitica je s Društvom arhitekata Varaždin proveo Likovno arhitektonsko-urbanistički natječaj za izradu idejnog rješenja Spomen doma sa spomen obilježjem hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Virovitici.

Na natječaj je pristiglo ukupno 15 radova, od kojih je peteročlani ocjenjivački sud (u kojem većinu čine arhitekti) odabrao tri koja će biti nagrađena.

S prvonagrađenim autorom će biti potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije.

Rezultati su objavljeni u Večernjem listu, na web stranici Grada Virovitice i Društva arhitekata Varaždin te na Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Spomen-dom hrvatskih branitelja, koji će se nalaziti u zgradi bivše šumarije u Masarykovoj ulici, bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj „dom“ imati braniteljske udruge s područja grada Virovitice, kao i ured Ministarstva hrvatskih branitelja.

  • 1. nagrada
    Autori: AG PLANUM d.o.o. ; MARKO CVJETKO, dia; MIRON HRŽINA, dia; IVICA KERŠIĆ, mag.ing.arch; DUNJA SLOKOVIĆ, mag.ing.arch; ELENA TIKVIĆ, mag.ing.arch
  • 2. nagrada
    Autori: MIRELA BOŠNJAK, MIRKO BUVINIĆ, MAJA FURLAN ZIMMERMANN; X.3.M. d.o.o.
  • 3. nagrada
    Autori: IAN KRUEZI, IVAN MIMICA

U fotogaleriji pogledajte idejno rješenje prvonagrađenog autora, a sve pristigle radove građani će moći pogledati na izložbi koja je u planu početkom rujna.

Skip to content