Od sljedećeg tjedna s radom kreće 27 pomoćnika u nastavi

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Neposredno nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, započela je edukacija pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika. Ove godine u školama čiji je osnivač Grad Virovitica, na projektu će biti zaposleno 27 pomoćnika u nastavi za 35 učenika. Edukaciju pohađa 10 osoba, od kojih će se zaposliti njih 7.

– Ostalih 20 pomoćnika već je sudjelovalo u fazi I i fazi II projekta „Korak u život jednakih mogućnosti“ te će ostati kao pomoćnici zbog kontinuiteta rada s djecom jer ovaj projekt i je prije svega namijenjen djeci i njihovoj edukaciji – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin također je izrazio zadovoljstvo što će se i ove godine djeci s teškoćama u razvoju omogućiti pomoćnici te na taj način olakšati školovanje ne samo njima, već i njihovim roditeljima. Pomoćnici u nastavi u školskim klupama s djecom bit će od sljedećeg tjedna i to njih 12 u OŠ Vladimir Nazor, 7 u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić te 8 u COOR-u.

Podsjetimo, Grad Virovitica je, u suradnji s Razvojnom agencijom VTA za sljedeće četiri školske godine iz Europskog socijalnog fonda osigurao za pomoćnike u nastavi bespovratnih 5,501.000 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta je 5,979.000 milijuna kuna.

Skip to content