Od sljedeće školske godine u COOR-u se očekuje uvođenje srednjoškolskih programa za pomoćnog krojača i pomoćnog kartonažera

Nakon izvršenog očevida Povjerenstva Ministarstva znanosti i obrazovanja utvrđeno je kako Centar za odgoj i obrazovanje Virovitica ispunjava uvjete za izvođenje srednjoškolskog programa za zanimanja pomoćni krojač i pomoćni kartonažer. Uskoro se očekuje i odobrenje navedenih programa kako bi od školske godine 2019./2020. u novim prostorima započeli i s novim programima, objavljeno je na Facebook stranici COOR Virovitica. Podršku provođenju ovih projekata dali su Virovitičko-podravska županija te Grad Virovitica kao osnivač.

Podsjetimo, trenutno se učenici koji u COOR-u završavaju osnovnoškolsko obrazovanje po posebnom programu u Virovitici školuju u Industrijsko-obrtničkoj školi, a na raspolaganju su im dva zanimanja: pomoćni kuhar i slastičar te stolar.

Ovime će djeca dobiti veći izbor zanimanja, a uz srednjoškolsko obrazovanje, Centar će preseljenjem u novu zgradu, odnosno stjecanjem materijalnih uvjeta, imati i predškolski odgoj pošto će na raspolaganju imati pripadajuće radionice i kompletnu opremu. (vpz.hr, virovitica.hr)

Skip to content