Od proljeća kreću aktivnosti s ciljem informiranja i podizanja svijesti o važnosti odvojenog skupljanja i recikliranja otpada

Danas (petak) je gradonačelnik Ivica Kirin potpisao Ugovor o sufinanciranju za provođenje izobrazno – informativne aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva.

Aktivnosti koje će doprinijeti podizanju svijesti građana o važnosti sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe proizvoda, odvojenog sakupljanja i recikliranja otpada, provodit će se u više faza. Jedna od značajnijih i mladima zanimljivijih bit će provedena u osnovnim i srednjim školama organizacijom likovnog javnog natječaja pri čemu će se istaknuti niz tema iz područja kružnog gospodarenja otpadom. Učenici će na satima likovne kulture izrađivati radove, koji će kasnije biti izloženi u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a najbolji će biti nagrađeni vrijednim nagradama (biciklima).

Cilj je projekta kreativnim aktivnostima potaknuti mlade generacije, ali i ostale građane, o važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom kako bi se smanjile količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagališta te povećala stopa odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i recikliranja.

Provođenje navedenih aktivnosti planira se u proljeće. Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 4.900,80 eura sa PDV-om, dok je ukupan iznos projekta 12.251,99 eura sa PDV-om.

(virovitica.hr, foto: ilustracija)

Skip to content