Od petka 24. travnja počinje primjena nove prometne signalizacije vezane uz izmještanje teretnog prometa

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement danas je u prostorijama Gradske uprave sazvao sastanak u svezi izmještanja teretnog prometa iz grada Virovitice.Privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement danas je u prostorijama Gradske uprave sazvao sastanak u svezi izmještanja teretnog prometa iz grada Virovitice.

Sastanku su uz predstavnike grada Virovitice između ostalih nazočili i  Miroslav Lalić predstavnik Policijske uprave Virovitičko-podravske županije, Marcel Štrok načelnik Postaje prometne policije Virovitica, te predstavnik Županijskog ureda za ceste Bruno Perkec.

Na sastanku je između ostalog dogovoreno da ograničenje prometa u gradu Virovitici teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona počinje od petka 24. travnja 2009. godine.

Utvrđeno je da je Grad Virovitica u svojstvu nositelja investicije pribavio potrebne Elaborate prometne regulacije, te sve prethodne suglasnosti za predmetno ograničavanje prometa teretnim vozilima.

Promet će se sukladno izrađenim Elaboratima i Odlukama Grada preusmjeravati na slijedeće pravce:

U dolasku iz pravca Osijeka sa državne ceste D2, Ulice Stjepana Radića (kružni tok) promet se preusmjerava na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu (ŽC 4022), Bilogorsku ulicu (ŽC 4251), zapadnu Virovitičku obilaznicu D5 i potom ponovo na državnu cestu D2 u pravcu Korije i obrnuto.

Sa prometnom policijom osigurana je pojačana prisutnost prometnih policajaca na predvidivo kritičnim točkama, kao i fizička regulacija prometa od strane policajaca u vrijeme najvećih gužvi u slijedećih mjesec dana do kada će biti postavljani semafori na križanju Bilogorske ulice i Zbora narodne garde.

Dogovoreno je i da će prometna policija pratiti stanje prometa, te nadležnim institucijama prenijeti svoja zapažanja kako bi se na vrijeme poduzeli odgovarajući koraci u sprječavanju neželjenih posljedica. Također su pozvani  svi sudionici u cestovnom i pješačkom prometu na strpljenje i razumijevanje pri provođenju nove prometne regulacije kako bi se na što sigurniji i brži način osiguralo normalno odvijanje inače vrlo frekventnog prometa kroz grad i provelo preusmjeravanje teretnog prometa iz centra grada Virovitice.

Skip to content