Od ove godine međunarodna Škola brzog čitanja i mudrog učenja i u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nakon Velike Gorice, Čakovca, Varaždina, Bjelovara, Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, Županje, Valpova, Karlovca, Zaprešića, Pule, Zagreba i Preloga, međunarodna Škola brzog čitanja i mudrog učenja, dobitnik prošlogodišnjeg priznanja za poseban doprinos obrazovanju u cijeloj regiji, otvara svoja vrata i u Virovitici.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je jedinstvena škola u Hrvatskoj i namijenjena je svima koji žele uz manje dosade, truda i potrošenog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu, poslu te u svakodnevnom životu. U Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvijaju i proširuju kapacitet za učenje tako što polaznike uče posebno razvijenim tehnikama brzog čitanja, organizacije gradiva, tehnikama brzog i dugoročnog pamćenja, vještinama izdvajanja bitnih informacija iz nekog gradiva kao i prezentacijskim tehnikama.

– Šestomjesečni program škole u potpunosti je prilagođen djeci što ga čini jedinstvenim i bez konkurencije u našoj državi, ali i šire. Osim za djecu školskog uzrasta, ovaj program organizira se i za odrasle, u kojem se slučaju program prilagođava polaznicima odraslog uzrasta – na nivou metodologije kao i na nivou tehničkih aspekata organizacije nastave – pojašnjava Helena Tkalčić, vlasnica licence Škole brzog čitanja i mudrog učenja za Republiku Hrvatsku.

Idealni polaznici Škole brzog čitanja i mudrog učenja su pametna, ali pomalo lijena djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – ova Škola će ih naučiti kako da s manje potrošenog vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze. Polaznici ove Škole imati će priliku u prosjeku učetverostručiti brzinu čitanja uz dvostruko bolje razumijevanje pročitanog, prepoznati i izdvojiti ključne informacije iz nekog teksta, razviti bolje pamćenje te poboljšati koncentraciju.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja organiziran je kroz tri vezana školska sata jednom tjedno. Roditelji imaju mogućnost priključiti se svojoj djeci na završnoj radionici kako bi bili u mogućnosti pružiti djeci podršku u implementaciji naučene metodologije u njihovom svakodnevnom učenju.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja jedinstvena je i po tome što je po završetku šestomjesečnog programa Škole moguće nastaviti njegovati tehnike i vještine naučene u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Klubu mudrog učenja. Uskoro više informacija o promotivnim radionicama, testiranjima i upisima, a prijaviti se možete već danas putem online obrasca.

Škola inače posluje na adresi Škola brzog čitanja i mudrog učenja, Trg bana Josipa Jelačića 8.

(www.icv.hr, ht)

Skip to content