Od danas je zabranjen promet kroz centar grada kamionima težim od 7.5 tona

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Kako je Grad Virovitica u svojstvu nositelja investicije pribavio potrebne Elaborate prometne regulacije, te sve prethodne suglasnosti za predmetno ograničavanje prometa teretnim vozilima danas je započelo ograničenje prometa u gradu Virovitici teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.Kako je Grad Virovitica u svojstvu nositelja investicije pribavio potrebne Elaborate prometne regulacije, te sve prethodne suglasnosti za predmetno ograničavanje prometa teretnim vozilima danas je započelo ograničenje prometa u gradu Virovitici teretnim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Promet će se sukladno izrađenim Elaboratima i Odlukama Grada preusmjeravati na slijedeće pravce:
U dolasku iz pravca Osijeka sa državne ceste D2, Ulice Stjepana Radića (kružni tok) promet se preusmjerava na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu (ŽC 4022), Bilogorsku ulicu (ŽC 4251), zapadnu Virovitičku obilaznicu D5 i potom ponovo na državnu cestu D2 u pravcu Korije i obrnuto.

Današnjem početku izmještanja prometa nazočio je i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je tom prilikom naglasio da je to prvi korak u potpunom izmještanju prometa iz centra grada koje će nastupiti izgradnjom Sjeverne obilaznice, ali da se već sada vizualno vidi da se radi o znatnom smanjenju prometa budući da je analiza prometa koju je izradio Institut za promet iz Zagreba pokazala da je kroz grad Viroviticu svakodnevno prolazilo više od 1000 kamiona.

Zamjenik načelnika Postaje prometne policije Virovitica Nikola Kečkeš istakao je da će za nepoštivanje prometnih znakova vozači kamiona biti novčano kažnjeni kaznom od 500 kuna. Represivne mjere počet će se provoditi od 1. svibnja 2009. godine kako bi se vozačima ostavilo još tjedan dana za prilagodbu, a do tada će ih se samo usmeno upozoravati.

Skip to content