Od 13. do 31. ožujka provodit će se nacionalni ispiti za učenike osmih razreda – doznajte detalje

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nacionalni ispiti za učenike osmih razreda provodit će se od 13. do 31. ožujka 2023. godine. U tom će periodu nastava za osmaše biti organizirana prema prilagođenom rasporedu, zbog organizacijskih uvjeta i kvalitetnijeg ostvarivanja nastavnog procesa.
Na ovaj način učenicima je osiguran kontinuitet u nastavi i minimalno gubljenje nastavnih sati i nastavnih sadržaja svih ostalih predmeta.

Što se tiče prijevoza učenika osmih razreda škola čiji je osnivač Grad Virovitica, mi ćemo ga u suradnji s osnovnim školama Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor za njih posebno organizirati, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja dobili smo detaljne upute o provedbi ispita, od potrebnog i dozvoljenog školskog pribora do onih kako provesti ispite za učenike koji se školuju prema Rješenju o primjerenom obliku školovanja. Ispiti se pišu iz predmeta: Hrvatski jezik, materinski jezik, 1. strani jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Geografija, Kemija, Povijest, rekao je Ivica Tomljanović, ravnatelj Osnovne škole Ivane-Brlić Mažuranić. (virovitica.hr)

Skip to content