Od 1. ožujka pojačana kontrola korištenja spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Jedno od pitanja na aktualnom satu 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice odnosilo se na promjene koje očekuju građane pošto su se podjelom svih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada stekli uvjeti za odvoz otpada sukladno donesenim Općim uvjetima.
Naime, zbog manjeg broja nesavjesnih korisnika koji i dalje ne izdvajaju reciklabilni otpad, Flora VTC će od 1. ožujka pojačano kontrolirati korištenje spremnika.

gradonacelnik Kirin

Tvrtka Flora Vtc krenula je s obavijestima prema građanima kojima ih obavještava te ujedno i upozorava o novom/starom načinu zbrinjavanja i odvoza otpada. Otpad je potrebno razdvojiti sukladno svim dosadašnjim uputama, a koje se mogu vidjeti i na službenoj web stranici tvrtke Flora VTC d.o.o., kao i službenoj stranici Grada Virovitice. Razvrstavanje otpada će se kontrolirati te će se krenuti i s kaznama za nepropisno razvrstavanje. Također, sukladno Općim uvjetima kućanstvima je u cijeni otpada omogućen odvoz komunalnog otpada, papira i plastike i bio otpada dva puta mjesečno, sukladno rasporedu odvoza otpada. To znači da ako će kućanstvo svaki tjedan iznositi komunalni otpad (zelenu kantu) isto će mu biti dodatno naplaćeno sukladno obračunu tvrtke Flora VTC koji će se obavljati kvartalno, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content