Od 1. ožujka novo radno vrijeme Područnog ureda HZMO-a u Virovitici – svakog radnog dana od 7,00 do 16,00 sati

Od 1. ožujka 2019. u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Virovitici te u ispostavi u Slatini i Orahovici radno vrijeme svakog je radnog dana od 7,00 do 16,00 sati. Iznimno u ljetnom razdoblju, od 15. lipnja do 31. kolovoza, radno vrijeme je od 7,00 do 15,00 sati. Iznimka je Ispostava u Pitomači u kojoj radno vrijeme ostaje od 8,00 do 16,00 sati, a u ljetnom razdoblju (od 15. lipnja do 31. kolovoza) od 7,00 do 15,00 sati.

Predstojnik Područnog ureda u Virovitici Ivan Šemper je radi povećanja učinkovitosti rada i dostupnosti usluga Zavoda svim korisnicima s područja grada Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije predložio novo radno vrijeme te je ravnatelj Josip Aladrović, donijevši takvu Odluku, istaknuo da je misija Zavoda biti svim građanima na usluzi i omogućiti im lakši pristup uslugama, informacijama i podacima. Također, valja podsjetiti na stalno unaprjeđenje i dostupnost elektroničkih usluga HZMO-a, poput:

• elektroničkog zapisa o radnopravnom statusu (tzv. e-radna knjižica)

• pokretanja pretkompletiranja podataka (usluga omogućava budućim umirovljenicima da 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za mirovinu o tome obavijeste Zavod kako bi se postupak kompletiranja podataka o stažu i plaći potrebnih za izračun mirovine obradio unaprijed)

• informativni izračun mirovine • uvid u podatke o prijavama na osiguranje i odjavama s osiguranja

• uvid u podatke o stažu, plaći i osnovici • uvid u podatke o drugom dohotku na koji se plaća doprinos za mirovinsko osiguranje

• e-Potvrde iz mirovinskog sustava

• Kalkulator doplatka za djecu.

Navedene usluge dio su elektroničkih javnih usluga u okviru projekta e-Građani dostupnih na internetskoj adresi www.gov.hr kao i preko službenih stranica Zavoda www.mirovinsko.hr. Ujedno, pozivamo sve građane koji još nisu korisnici navedenih usluga da u poslovnicama Financijske agencije (FINA) zatraže jedinstveni elektronički identitet. Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8:00 do 16:00 sati i na infotelefonima Zavoda 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici Zavoda – www.mirovinsko.hr. (www.mirovinsko.hr, Fotografija: google.com)

Skip to content