Od 1. listopada 2022. do 20. rujna 2023. godine redovni studenti će se moći neograničeno voziti HŽ-om po cijeni mjesečne karte od 75,00 kuna (9,95 Eura)

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Odlične vijesti stigle su iz Hrvatskih željeznica. Naime, u Europskoj godini mladih, a na temelju zaključka Vlade RH, uvodi se pilot projekt povoljnijeg prijevoza redovitih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75,00 kuna odnosno 9,95 Eura, omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza.

Pilot projekt će se provoditi od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine. Njime se obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja, kao i povremena putovanja (jednodnevni izleti, odlasci liječniku, ljetovanja i druga putova) u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Ovaj projekt ima za cilj povećanje mobilnosti studenata, podršku demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda i poticanje korištenja željezničkog prijevoza. Dodatne informacije u vezi navedenog, odnosno kako ostvariti pravo na povoljniji prijevoz može se vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, www.hzpp.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content