Od 01. siječnja 2009. prestaje rad trgovina nedjeljom i blagdanima

Gradsko poglavarstvo je na 128. sjednici donijelo izmjenu i dopunu Odluke o radnom vremenu prodavaonica i trgovina na malo za područje grada Virovitice, koja je u skladu sa Zakonom o trgovini (NN 87/08), a odnosi se na rad u dane blagdana i neradne dane, odnosno nedjelje, i stupa na snagu od 1. siječnja 2009. godine.Gradsko poglavarstvo je na 128. sjednici donijelo izmjenu i dopunu Odluke o radnom vremenu prodavaonica i trgovina na malo za područje grada Virovitice, koja je u skladu sa Zakonom o trgovini (NN 87/08), a odnosi se na rad u dane blagdana i neradne dane, odnosno nedjelje, i stupa na snagu od 1. siječnja 2009. godine.

To znači da nedjeljom i blagdanom trgovine od 01. siječnja 2009. godine u pravilu neće raditi.
Nedjeljom tijekom cijele godine mogu raditi samo prodajni objekti u sklopu bolnica, hotela i muzejsko-galerijskih objekata , a sukladno njihovom radnom vremenu, te prodajni objekti u kojima se prodaju proizvodi namijenjeni promidžbi i zabavi za vrijeme održavanja prigodnih događanja u sportskim objektima i igralištima.

Nedjeljom tijekom cijele godine od 0.00 do 24.00 sata mogu raditi i prodavaonice unutar zatvorenih područja kolodvora, ljekarne, te benzinske postaje i prodavaonice na malo unutar zatvorenog dijela benzinskih postaja.
Također nedjeljom tijekom cijele godine od 7.00 do 14.00 sati mogu raditi štandovi i klupe izvan tržnica na malo za prodaju cvijeća i svijeća, kiosci za prodaju tiska, cvijeća i svijeća, specijalizirane prodavaonice za prodaju kruha i pekarskih proizvoda, tiska, cvijeća i svijeća.
Rad nedjeljom dozvoljen je u periodu od 1. lipnja do 1 listopada, te tijekom prosinca u vremenu od 7.00 do 14.00 sati.
Novost je i određivanje radnog vremena u dane pred blagdane, s time da su blagdani neradni. Na dan uoči Uskrsa (Velika subota), na dan 24. prosinca (Badnjak) i 31. prosinca (Stara godina), prodavaonice mogu završiti radom najkasnije do 15.00 sati ako taj dan pada u radni dan.

Ako dani 24. prosinca (Badnjak) i 31. prosinca (Stara godina) padaju u nedjelju, prodavaonice mogu završiti radom najkasnije do 14.00 sati.

Na dan prvog studenoga (Svi sveti) štandovi i klupe izvan tržnica na malo za prodaju cvijeća i svijeća i kiosci za prodaju cvijeća i svijeća mogu započeti s radom najranije u 6.00 sati, a završiti s radom najkasnije do 21.00 sat.
Na dan Uskrsni ponedjeljak i 26. prosinca štandovi i klupe izvan tržnica na malo za prodaju cvijeća i svijeća, kiosci za prodaju cvijeća i svijeća, te specijalizirane prodavaonice za prodaju kruha i pekarskih proizvoda, tiska cvijeća i svijeća mogu započeti s radom najranije u 7.00 sati, a završiti s radom najkasnije do 14.00 sati.

Samim tim pozivaju se trgovci da pravovremeno dostave obrazac ovjere radnog vremena svoje trgovine za nastupajuću 2009. godinu u Upravni odjel za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice, Trg kralja Tomislava 6/I, radi ovjere.

Skip to content