Obnovljen je most koji spaja Viroviticu i Grubišno Polje, odnosno Virovitičko-podravsku s Bjelovarsko-bilogorskom županijom

Na inicijativu Grada Virovitice, Hrvatske vode rekonstruirale su most u Jasenašu koji ovo virovitičko prigradsko naselje spaja s Dijakovcem, naseljem u sastavu Grubišnog Polja te Općinom Đulovac.

Most je oštećen za vrijeme Domovinskog rata te nije bio u funkciji, a njegovom rekonstrukcijom ponovno je u tom dijelu spojena Virovitičko-podravska s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.
Radove na obnovi mosta obišao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem te pročelnikom pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom.

To prilikom zahvalili su Hrvatskim vodama i Davoru Novincu, voditelju Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Ilova-Pakra“ jer se na obnovu ovog mosta čekalo više od 20 godina.

Nakon rekonstrukcije mosta, u planu je i obnova ceste koja povezuje dvije županije, što će osigurati bolju gospodarsku, ali i turističku povezanost. Time ujedno želimo potaknuti razvoj u područjima pogođenima depopulacijom, rekao je K. Sabo.

Treba spomenuti da je na spoju između Jasenaša i Dijakovca u planu i akumulacija Miletinac koja će biti u funkciji obrane od poplava, navodnjavanja i razvoja cikloturizma.

Projektima poput akumulacije Miletinac želimo vratiti život u ove krajeve s obzirom na to da se ona nalazi na području koje prometno nije dobro pokriveno. Time stvaramo preduvjete za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, ali i turizma, osobito cikloturizma, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr, fotografije: m. Bašić)

Skip to content