USKORO JOŠ JEDNA ŠKOLA U NOVOM RUHU Gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima obišao radove na obnovi škole u Milanovcu

Grad Virovitica kontinuirano ulaže, gradi i obnavlja sve ustanove odgoja i obrazovanja kojima je osnivač kako bi nastavnicima, učenicima i vrtićarcima omogućio što bolje i kvalitetnije uvjete odgoja i obrazovanja. Tako se nakon energetske obnove Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i zgrada 2, 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, obnavlja i zgrada Područne škole u Milanovcu.

Radovi na školi u punom su jeku i uskoro se očekuje njihov završetak, a obišao ih je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac te gradskim pročelnicima Alenom Bjelicom i Kristijanom Sabom.

Na školi je zamijenjena kompletna stolarija, postavlja se kamena vuna na ovojnicu i krovište, a temeljem uvida u samo stanje učionica izvedeni su i dodatni radovi – uloženo je u sanaciju, odnosno spuštene stropova sa zaštitom i novim rasvjetnim tijelima.

Završetak radova na energetskoj obnovi škole predviđen je do 30. listopada, no prema terminskom planu izvođača radova, nadamo se da bi škola već do sredine listopada mogla biti spremna za primopredaju, rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Projekt je u suradnji s Gradom Viroviticom pripremila Razvojna agencija VTA, a odobren je u sklopu poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Neki od radova koji se izvode su obnova fasada, zamjena postojeće stolarije, neadekvatne stolarije novom aluminijski plastificiranom stolarijom, ugradnja plinskog kondenzacijskog kotla… Radove izvodi tvrtka Roje Gradnja d.o.o. iz Vukovara.

Završetkom projekta uštedjet ćemo na energentima, a samim time moći ćemo uložiti u neke dodatne stvari koje su potrebne za našu djecu. Energetski smo obnovili i izgradili sve matične i područne škole i samo u školskoj godini 2018./2019. uložili u obnovu škola i vrtića gotovo 20 milijuna kuna te 80-ak milijuna kuna za izgradnju Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju s trodijelnom školskom sportskom dvoranom. Ostaje nam još izgradnja Područne škole u Čemernici i time ćemo riješiti škole kojima je Grad osnivač u građevinskom smislu i tada možemo reći kako imamo škole za 21. stoljeće, naglasio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

 

Skip to content