28. lipnja, obljetnica formiranja ZNG-a i Dan UDVDR-a Virovitica

udvdrU organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica i UDVDR-a ogranak Virovitica, kao i njenih pripadajućih klubova, a u suradnji s Mjesnim odborom Sveti Đurađ u subotu, 28. lipnja, održat će se svečanost obilježavanja 23. obljetnice formiranja 50. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Virovitica. Odlučeno je to na sastanku Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica održanom u ponedjeljak, 9. lipnja, pod predsjedanjem predsjednika Koordinacije Zvonka Kožnjaka.
Osim toga, tog datuma obilježava se i Dan udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata podružnice virovitičko-podravske, ogranka Virovitica. Ukratko o tome kazao nam je i Zvonko Kožnjak:

– Ove godine jedinstvena zajednička proslava obljetnice održat će se u Društvenom domu Mjesnog odbora u Svetom Đurđu, gdje ujedno i djeluje Klub dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sveti Đurađ, a organizaciji će se priključiti i ostali klubovi te Koordinacija braniteljskih udruga Virovitica. Osim svečane skupštine tom će se prigodom održati i sportsko natjecanje u 8 disciplina. Cjelokupna svečanost tog važnog događaja za Republiku Hrvatsku, a posebno za grad Viroviticu i bivšu općinu Virovitica te Virovitičko-podravsku županiju završit će zajedničkim druženjem branitelja i njihovih gostiju u večernjim satima – kazao je predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak. (www.icv.hr

Skip to content