Obje hrvatske momčadi u finalu Xenophanes Trophy turnira

DELPHI (Grčka) – Poznati grčki turnir Xenophanes Trophy koji se održava u drevnom gradu Delphi ove je godine po prvi put ugostio i nogometaše Škole nogometa iz Virovitice koja radi prema Arsenalovom programu. Prva godina sudjelovanja i odmah veliki rezultat. Dan prije završetka turnira, talentirani su Slavonci u kategorijama U15 i U13 došli do velikog finala koje će se odigrati u Itei i Affisi, gradićima u blizini Dephija. Momčad U15 koju vode treneri Petar Čuljak i Zlatko Vuković će u završnici zaigrati protiv Arsenal Elite Academy iz Grčke, a U13 (treneri: Ivica Vidović i Damir Filipović) s Olimpicom iz albanske Tirane.

–         Nismo očekivali ovakav rezultat, ali smo znali da imamo kvalitetne igrače koji odlično rade i treniraju. Na put smo krenuli odmah iza Ljetnog kampa u Velikoj, a u povratku ćemo stati na Dojranskom jezeru gdje ćemo odigrati prijateljske utakmice s beogradskim Partizanom. Dan prije finala očekujemo pobjedu u obje kategorije, neka se igra dobar nogomet, a onda što bude – kaže Robert Špiranec, predsjednik Škole nogometa iz Virovitice nadajući se da će u autobusu za povratak biti mjesta za dva velika pokala.

Tako je u prvoj utakmici turnira koja se igrala odmah nakon dolaska u Iteu hrvatska momčad izgubila od Olimpic Tirana iz Albanije rezultatom 5:2. Dvaput je mrežu Albanaca zatresao Marko Divković koji je odmah upao u oči Arsenalovaca iz Grčke Elitne akademije. U drugoj utakmici „zabio je tri gola“ protiv Arsenal Elite Academy iz Grčke koja je završila pobjedom 3:1, a u trećoj jedan gol protiv Arsenal Elite Academy iz SAD-a uz rezultat 2:1 koji nas je odveo u finale. Drugi je pogodak postigao Pakračanin Franko Zandona, jedan od ponajboljih igrača turnira.

Momčad U15 natjecanje je započela pobjedivši  grčki Amfissaikos 2006. 7:1 (strijelci Milinović 3, Mikić 2, Filipović 1, Kligl 1). Drugu su utakmicu protiv Arsenalove elitne akademije iz Loutrakija izgubili rezultatom 1:0, a odlučujuću utakmicu za ulazak u finale protiv Arsenal Elite Academy USA „riješili su“ 3:0 u svoju korist pogocima Puškarića (2) i Milinovića. Posebne pohvale idu na račun nogometaša Mateja Gomerčića i Dine Milinovića koji su pokazali odličnu igru i veliki talent koji u Grčkoj neće ostati nezapažen, a sve je utakmice pratio i Steve Morrow, Arsenalov menadžer i supervisor škola nogometa.

Skip to content