Objavljen je Javni poziv za bespovratne potpore tradicijskim obrtima za koje se može dobiti i do 3.000,00 kuna

Temeljem Sporazuma Virovitičko-podravske županije i HOK-Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije o provedbi projekta u svrhu očuvanja tradicijskih obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2019. godinu, Povjerenstvo za dodjelu potpora tradicijskim obrtima objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima za 2019. godinu.

Pravo na podnošenje prijava, odnosno dobivanje potpore, imaju obrtnici sa sjedištem obrta na području Virovitičko-podravske županije koji se u radu služe alatima i priborom na način uobičajen od davnina i pri tome zapošljavaju najviše jednog radnika te obavljaju barem jednu od sljedećih djelatnosti: bačvarstvo, bravarija, kovanje, tokarenje, tesanje, restauriranje i ručna izrada namještaja, lončarstvo, izrada i slaganje keramičkih peći, izrada predmeta od keramike, slame i pruća, krznarstvo, graviranje, ručna izrada i popravak obuće, medičarstvo-licitarstvo, tkanje na tkalačkom stanu, prerada i obrada lana i vune, pletenje, izrada autohtonih suvenira, urarstvo (pretežito održavanje i popravci), zlatarstvo (ručna izrada nakita), pismoslikarstvo, užarstvo, kitničarstvo, izrada glazbala, vlasuljarstvo, klobučarstvo, izrada lutaka i igračaka, knjigovez te druge djelatnosti srodne navedenima.

Potpora se može koristiti za:

  • uređenje poslovnog prostora,
  • nabavu opreme i specifičnih materijala,
  • promotivne aktivnosti (izlaganje na sajmovima, izložbama i sl.),
  • izradu promidžbenih materijala, web stranice i sl.,
  • ceritificiranje proizvoda ili usluga.

Najviši iznos potpore po pojedinom tradicijskom obrtu je 3.000 kuna i isplaćuje se na žiro-račun obrta nakon odluke Povjerenstva. Uz prijavu obvezno se prilaže i dokumentacija kojom se dokazuje status obrtnika (kopija obrtnice) te namjena za koju će se iskoristiti odobrena potpora (izvornik ili kopija računa, ugovora i sl.). Prijave se mogu dostaviti putem maila ok.vpz@hok.hr, te osobno ili poštom na adresu HOK-Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, 33 000 Virovitica, Pavla Radića 3, sve do iskorištenosti sredstava, a zaključno do 30. listopada 2019. godine. (www.icv.hr, HOK-OK VPŽ)

Skip to content