Obilježena godišnjica formiranja 81.gardijske bojne HV-a

U ponedjeljak 15.veljače, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja za poginule Hrvatske branitelje na Gradskom groblju u Virovitici, ratni zapovjednik 81.gardijske bojne, bivši članovi zapovjedništva bojne, predstavnici Udruge obitelji poginulih branitelja i Udruge ratnih vojnih invalida Virovitice, obilježili su šesnaestu godišnjicu od formiranja…1 1266318047U ponedjeljak 15.veljače, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja za poginule Hrvatske branitelje na Gradskom groblju u Virovitici, ratni zapovjednik 81.gardijske bojne, bivši članovi zapovjedništva bojne, predstavnici Udruge obitelji poginulih branitelja i Udruge ratnih vojnih invalida Virovitice, obilježili su šesnaestu godišnjicu od formiranja, u ratu proslavljene, 81.gardijske bojne HV.

2 1266318047Tom prigodom, u svom obraćanju, bivšim suborcima ratni zapovjednik 81. gardijske bojne stožerni brigadir Renato Romić, između ostalog je rekao:
”Na današnji dan 15.veljače 1994. godine, kao što svi znate, dobili smo zapovijed za formiranje naše bojne; popunili smo je u najvećoj mjeri s dokazanim domoljubima s ovog područja odnosno s područja Virovitičke i susjednih županija; obučili je najbolje što smo umjeli i znali; sve ono što se od nas tražilo, i više od toga, mi smo izvršili i doprinijeli da ova naša država postane slobodna; na tom putu imali smo puno ranjenih, nikoga i nigdje nismo ostavili; ali nažalost na tom putu je poginuo dvadeset i jedan naš pripadnik, od kojih i nekoliko zapovjednika, oni su dali najviše od svih nas, dali su ono najvrednije što čovjek može imati, dali su svoj život i mi im se zbog toga danas ovdje klanjamo i ne samo njima nego i svima onima čija su imena ovdje ispisana, i ne smijemo ih nikada zaboraviti”.
Na kraju svog govora istakao je i da se obilježavanje formiranja 81. gardijske bojne, , upriličuje svake godine na ovaj dan s početkom u 10,00 sati, te se stoga nikoga posebno ne poziva jer svi su pozvani i očekuje se da svi koji mogu i žele doći, da dođu.

U sklopu ove obljetnice bivšim pripadnicima 81. gb priključili su se i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, te saborski zastupnik Josip Đakić koji je i sam bio jedan od istaknutih zapovjednika u 81.gardijske bojne.

Skip to content