Obilježena 25. obljetnica oslobađanja skladišta minsko-eksplozivnih sredstava, vojnog objekta “Šištat”

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak “Vukovi” Taborište, obilježila je 25. obljetnicu oslobađanja skladišta minsko-eksplozivnih sredstava, vojnog objekta “Šištat”. Nakon okupljanja uzvanika u Mjesnom domu Taborištu obilježavanje se je nastavilo polaganjem vijenaca na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na virovitičkom groblju. Vijence su uz izaslanstva braniteljskih udruga odale i izaslanstva Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.
Na vojnom objektu “Šištat” održana je prigodna svečanost na kojoj je tadašnji zapovjednik „Vukova“ Mirko Vuletić podijelio svoja sjećanja na ta vremena kada su nakon kraćeg vatrenog okršaja, hrvatski branitelji, oslobodili ovo veliko spremište streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Nakon što je zamijećeno da neprijatelj iznosi minsko eksplozivna sredstva, u večer 15. rujna 1991. godine, velikom hrabrošću i odvažnošću vod „Vukova“ iz Taborišta kreće u akciju. Nakon što su naišli na jak otpor neprijatelja u pomoć im pristižu vodovi iz Milanovca i Svetog Đurđa te branitelji iz Čemernice. Kada su uvidjeli da će Šištat biti oslobođen neprijatelj je dio Šištata minirao i digao u zrak no hrabrošću branitelja dio sredstava je ostao neuništen.
Prisutne je pozdravio i čestitao im godišnjicu i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin posebno naglasivši hrabrost branitelja koji su iako slabo naoružani uspjeli potjerati neprijatelja iz našeg grada zaduživši nas da i danas dajemo sve od sebe za daljnji boljitak svih građana naše Virovitice.

Skip to content