Obilježena 18 godišnjica stradanja mještana Kravljaka

U spomen na pogibiju mještana Kravljaka pripadnika virovitičke 127. brigade HV-a, stradalih 9. studenog 1991.godine u neprijateljskom napadu na to mjesto, danas su na Spomen obilježju u mjestu Kravljak, položeni vijenci i zapaljene svijeće.1 1257840240U spomen na pogibiju mještana Kravljaka pripadnika virovitičke 127. brigade HV-a, stradalih 9. studenog 1991.godine u neprijateljskom napadu na to mjesto, danas su na Spomen obilježju u mjestu Kravljak, položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Tom prigodom poginuli su Berislav Majdandžić, Josip Martello, Pero Spajić, Mato Čorković, Ivan Galeković i Rudolf Dudović.

2 1257840240Svečanosti polaganja uz mještane Kravljaka, te predstavnike Bjelovarsko-bilogorske županije, PU Bjelovarsko-bilogorske, Općine Đulovac i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata nazočili su i predstavnici Grada Virovitice i saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić koji je tom prilikom istakao da su upravo na ovim prostorima oslobođena prva područja u Republici Hrvatskoj u kojima je stradao veliki broj branitelja, ali i civila, te izrazio nezadovoljstvo što za mnoga od tih zlodjela nitko nije odgovarao.
Misa zadušnica za poginule služena je u župnoj ckrvi Duha Svetoga u Đulovcu

3 1257840258

Skip to content