Obilježena 15. obljetnica smrti Stjepana Sulimanca Štefine

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Turnašici, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Đakić te predstavnici Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Općine Pitomača i Hrvatske demokratske zajednice, obilježili su 15. obljetnicu smrti Stjepana Sulimanca Štefine, prvog potpredsjednika Hrvatskoga sabora.Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Turnašici, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Đakić te predstavnici Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Općine Pitomača i Hrvatske demokratske zajednice, obilježili su 15. obljetnicu smrti Stjepana Sulimanca Štefine, prvog potpredsjednika Hrvatskoga sabora.


U crkvi Presvetog Trojstva u Turnašici služena je misa  zadužnica, a u obližnjem vatrogasnom domu održana je prezentacija dokumentarnog filma u nastajanju o pučkom tribunu i domoljubu Stjepanu Sulimancu – Štefini.

Akademski kipar, Zagrepčanin Ante Jurkić, koji potpisuje virovitički spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, završava spomenik i Stjepanu Sulimancu Štefini koji će u skoro vrijeme biti postavljen u Turnašici. (aj)

Skip to content