Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

U organizaciji udruge S.O.S. telefon -poziv u pomoć Virovitica i virovitičkog dječjeg vrtića „Cvrčak” danas je kod gradskog sata obilježen 26. lipanj – Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.U organizaciji udruge S.O.S. telefon -poziv u pomoć Virovitica i virovitičkog dječjeg vrtića „Cvrčak” danas je kod gradskog sata obilježen 26. lipanj – Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga. Ovo je tradicionalna akcija koja se održava već četvrtu godinu za redom.

„Ovo je samo jedan dio od aktivnosti koje udruga S.O.S provodi u projektima prevencije maloljetničke ovisnosti, veći dio je rad sa djecom, odnosno radionice po školama sa djecom uzrasta trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Ovaj dio je vidljivi i važno je raditi na senzibilizacija građana, a isto tako i pokazati što nama djeca mogu poručiti što se tiče ovisnosti. Razlog što radimo sa djecom mlađih uzrasta je zato što djeca trebaju steći samopouzdanje jer kažu da samopouzdanje koje se stječe u ranom djetinjstvu je ono ključno i bitno koje nas kroz cijeli život nosi”- naglasila je predsjednica udruge S.O.S telefon Desa Kolesarić.

Akciju je i podržao virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, dok su mališani iz dječjeg vrtića „Cvrčak” zajedno sa svojim tetama pripremili prigodan program za sve okupljene.

Skip to content