Obilježen dan virovitičkog Tvina

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Tvrtka TVIN d.o.o. iz Virovitice koja uskoro ulazi u svoju 97. godinu postojanja danas je održala prigodnu svečanost povodom Dana tvrtke. Na svečanosti su između ostalih govorili i direktor tvrtke Ivan Slamić koji je posebno naglasio činjenicu da prošle godine unatoč recesiji i možebitno i najtežoj u povijesti tvrtke nije otpušten niti jedan djelatnik,…Tvrtka TVIN d.o.o. iz Virovitice koja uskoro ulazi u svoju 97. godinu postojanja danas je održala prigodnu svečanost povodom Dana tvrtke. Na svečanosti su između ostalih govorili i direktor tvrtke Ivan Slamić koji je posebno naglasio činjenicu da prošle godine unatoč recesiji i možebitno i najtežoj u povijesti tvrtke nije otpušten niti jedan djelatnik, te da ukoliko ne bude daljnjih većih poremećaja u gospodarstvu da se to može očekivati i u narednoj 2010. godini.
– Samo rad i odgovornost, te prilagođavanje stanju na stranom tržištu kao i činjenica da svi mi ovdje TVIN doživljavamo kao svoj dom su glavni razlozi što TVIN i danas broji čak 1140 zaposlenih jer sve se može dogoditi ali TVIN mora ostati rezolutan je bio direktor Slamić.
Na kraju svog pozdravnog govora posebno se je zahvalio saborskom zastupniku Josipu Đakiću, županu Tomislavu Tolušiću i gradonačelniku Ivici Kirinu za izvanrednu suradnju i svesrdnu pomoć da TVIN i dalje bude ovo što je, a u budućnosti i više od toga.

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin između ostalog je naglasio da je ova recesija za sve prije svega izazov koji nas treba podsjetiti da se jedino od rada može živjeti iako je u povijesti bilo i težih vremena, te se osvrnuo na činjenicu da je teško stvoriti 10 radnih mjesta ali da je lagano upropastiti 1000 iskazujući zahvalu Ivanu Slamiću i upravi TVIN-a što se nalaze na pravom putu da TVIN uskoro postane i jači nego što jer bio nekada za što će imati punu potporu i Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Župan Tomislav Tolušić naglasio je da je TVIN perjanica gospodarstva Virovitičko-podravske županije, te da je ta tvrtka najbolji primjer kako se čuvaju radna mjesta i bori za svoju budućnost posebno naglasivši da je to tvrtka koja će uvijek u Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji imati partnera koji je spreman učiniti sve za dobrobit ove tvrtke.

Predstavnik ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva prof. dr. Ivica Grbac pozdravio je nazočne u ime mr. Božidara Pankretića naglasivši između ostalog da je Vlada RH prepoznala vrijednost ovog sektora za Republiku Hrvatsku, te da uskoro kreće četvrti ciklus potpora za drvni sektor koje su znatno veće nego prije, a uskoro kreće i nacionalna strategija dizajna budući da više od pola stoljeća na tom planu nije ništa učinjeno.
– Virovitički TVIN, ali i Ivan Slamić su hrvatski brand i perjanice ne samo grada i županije već i cijele Hrvatske i iako je kriza udarila prvo na drvni sektor Vlada RH je upravo sektor prerade drva i šumarstva proglasila strateškim sektorom nedvosmislen je na kraju bio prof. dr. Ivica Grbac

Na kraju se je prisutnima obratio i saborski zastupnik Josip Đakić i zahvalio se Ivanu Slamiću i upravi na svemu što su učinili za TVIN tj. njegove radnike i na taj način poslali svima poruku da se može proći i kroz ova teška vremena ako se na čelu tvrtki nalaze sposobni ljudi. Na kraju je najavio i da će zajedno s Vladom RH učiniti sve što može na poticanju finalnih drvnih proizvoda kroz izradu novih propisa i na taj način pomoći da TVIN što prije počne povećavati svoju proizvodnju i ne samo zadržavati već i zapošljavati nove radnike.

Na kraju svečanosti uručene su i posebne zahvalnice djelatnicima sa 40, 30, 20 i 10 godina radnog staža, pa su tom prigodom zahvalnice za 40 godina radnog staža u tvrtki TVIN dobili Katica i Stjepan Keresteš i Ivan Šerment, a vrijedno je istaknuti i da je i direktor Ivan Slamić dobio zahvalnicu za 30 godina radnog staža, ali i buran aplauz koji je rekao sve o tome što prisutni misle o njegovom radu u ovoj najvećoj virovitičkoj tvrtki.

Skip to content