Obilježen Dan policije

Danas je i u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj svečano obilježen Dan hrvatske policije. Obilježavanje blagdana policajci su jutros započeli polaganjem vijenaca na spomen obilježje na virovitičkom Gradskom groblju.1 1285247843Danas je i u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj svečano obilježen Dan hrvatske policije. Obilježavanje blagdana policajci su jutros započeli polaganjem vijenaca na spomen obilježje na virovitičkom Gradskom groblju. Nakon toga u crkvi Sv. Roka služena je sveta misa za sve poginule policajce, a središnja svečanost održana je u Kazalištu Virovitica. O radu policije na području Virovitičko-podravske županije, na svečanosti je prvi govorio načelnik Policijske uprave Tolušić. On je između ostalog istaknuo da je u proteklih 8 mjeseci riješeno preko 80 posto kaznenih djela po čemu je PU Virovitičko-podravska u samom vrhu u Republici Hrvatskoj. Stanje sigurnosti načelnik Tolušić je ocijenio povoljnim, a kazao je i da je smanjen broj prometnih nezgoda u kojima je nažalost poginula jedna osoba više nego protekle godine.

2 1285247843Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin naglasio je odličnu suradnju s policijom posebno u dane Rokova i drugih manifestacija u gradu kada u velikoj mjeri i zbog njihovog rada nije bilo incidenata iako im je prisustvovalo puno ljudi. Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem riješenih kaznenih djela osobito u gospodarskom kriminalu uz želju da tako bude i u svim drugim županijama. Saborski zastupnik Josip Đakić intenciju u svom govoru dao je na ulogu policije u Domovinskom ratu kada su policajci prvi stali u zaštitu Ustava i mlade hrvatske demokracije.
Na kraju svečanosti načelniku Općine Pitomača Željku Grgačiću uručena je zahvalnica za nesebičnu pomoć u radu Policijske uprave, a zahvalnice za profesionalan i stručan rad dobili su 10 najistaknutijih djelatnika Željko Gobac, Milena Popara, Vlatka Subota, Željko Moslavac, Andreja Petrović, Ivica Čes, Fredi Čizmar, Darko Matas, Mihaela Cahun i Franjo Blažević.

3 1285247843Nakon završene svečanosti pripadnici interventne policije izveli su pokaznu vježbu na prostoru ispred virovitičkog kazališta i sve prisutne zadivili svojim vještinama.

4 1285247843

5 1285247843

Skip to content