Obilježen Dan policije i blagdan policijskog zaštitnika svetog Mihovila

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja poginulim policajcima započeo je program obilježavanja Dana policije i blagdana njihova nebeskog zaštitnika svetog Mihovila. Vijence su položila izaslanstva Policijske uprave virovitičko-podravske koje je predvodio načelnik PU VPŽ Andrej Hegediš, Virovitičko-podravske županije (zamjenici župana Zdravko Dijaković i Staniša Žarković, predsjednik Skupštine Josip Novogradec i tajnik Skupštine Ivan Horvat) i Grada Virovitice (gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima Željkom Grahovac i Ivanom Sićem), a svijeće su zapalili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca u Župnoj crkvi svetog Roka služena je sveta misa, a potom je u Kazalištu Virovitica održana svečana akademija kojoj su nazočili dužnosnici županije, grada Virovitice, načelnici općina, nositelji pravosudnih dužnosti, gospodarstvenici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prigodno izvješće o radu Policijske uprave virovitičko-podravske podnio je načelnik Andrej Hegediš, koji je podsjetio da je prije mjesec dana u čast i trajno sjećanje na dvadeset poginulih i jednog nestalog policijskog službenika otkriveno spomen-obilježje koje će trajno podsjećati da su dali svoje živote za boljitak svih nas i jedinu našu domovinu Hrvatsku.

Načelnik Hegediš je u nastavku svog govora podsjetio na rezultate koje je postigla Policijska uprava virovitičko-podravska u proteklih godinu dana. Svečani skup u povodu Dana policije pozdravili su gradonačelnik Ivica Kirin, koji je i u ime svojih suradnika čestitao policijskim službenicima njihov dan te pohvalio rad Policijske uprave virovitičko-podravske. U ime Virovitičko-podravske županije skup je pozdravio zamjenik župana Zdravko Dijaković, koji je tom prigodom naglasio da je Dan policije prigoda na podsjećanje svih hrabrih pripadnika hrvatske policije koji su prvi ustali u obranu slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Za vrijeme akademije dodijeljena su zahvalnice i priznanja. Zahvalnicu je za idejno rješenje spomen-obilježja poginulim policijskim službenika dobio Krunoslav Kovač, a za knjigu “Rane (iz) devedesete” u kojoj se govori o sudjelovanju Policijske uprave virovitičko-podravske u Domovinskom ratu dobio je Mirko Lukaš. U povodu Dana policije načelnik Andrej Hegediš dodijelio je i pohvalnice zaslužnim djelatnicima ove uprave.

Za profesionalno, odgovorno i stručno izvršavanje zadaća pohvalnice su dobili:

Sanja Held, Eleonora Zemunić, Darko Pipić, Zrinka Turudić, Zoran Bogati, Zlatko Oreški, Drago Sabljak, Ksenija Bedeković, Zdenko Vanđija i Siniša Milkovuić. Za požrtvovan način sprječavanja i razrješenja kaznenog djela razbojništva, načelnik PU virovitičko-podravske pohvalio je i grupu od 14 policijskih službenika: Damira Topolovčana, Marija Kubina, Zlatka Tkalčeca, Miroslava Ravlića, Danijela Sabu, Marija Novosela, Kristiana Ledića, Tomislava Koščaka, Dalibora Janečića, Dejana Klanica, Ivicu Česa, Tomislava Hercega, Jadranka Pelca i Dražena Perkovića.

U ime svih pohvaljenih zahvalila je Eleonora Zemunić. Na kraju prigodne svečanosti u povodu Dana policije održana je i promocija knjige “Rane (iz) devedesete”. Uz autora doktora znanosti Mirka Lukaša o knjizi su govorili ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor i ratni ministar Ministarstva unutarnjih poslova Ivan Vekić.

Skip to content