Obilježen dan Podgorja

U subotu u mjesnom domu održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Podgorje. Svečanoj sjednici su bili nazočni župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin…U subotu u mjesnom domu održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Podgorje. Svečanoj sjednici su bili nazočni župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, privremeni pročelnik za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement, direktor komunalnog poduzeća Flora d.o.o. iz Virovitice Željko Iharoš, predstavnik Županijskog ureda za ceste Bruno Perkec i drugi uvaženi gosti.

Tajnik Mjesnog odbora Podgorje Josip Prpić upoznao je prisutne sa radom Vijeća u proteklih godinu dana. Najveći projekt svakako je dolazak kanalizacije u Podgorje, te rješavanje problema oborinskih voda, pa je tako već riješen problem oborinske odvodnje u Bilogorskoj ulici. Završen je zvonik kod kapelice Sv. Nikola Tavelića. ”Opeco” d.o.o. iz Virovitice otvorio je suvremeno opremljenu prodavaonicu. U projektu Ekološkog društva ”100 cvjetnih gredica” do sada je uređeno 3 gredice, iako je planirana samo jedna, i to ponajprije zahvaljujući pomoći tvrtke Flora d.o.o., sumještanke Vesne Prpić, te Sedlar Draženke iz Vukosavljevice. Prošle godine 101 dijete dobilo je prigodan poklon za Božić, a ove godine uz dodjelu poklona djeci će biti priređena i prigodna predstava. Već dugi niz godina pri mjesnom odboru djeluje sekcija starih sportova koja je sudjelovala na 14. festivalu sportske rekreacije na selu u Ličkom novom kod Gospića gdje smo svojim ugledom i ponašanjem opravdali ugled kako svoga naselja tako i svoga grada i svoje županije. Svi planovi vijeća mjesnog odbora podržani su od strane Grada Virovitice na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom pa se u dogovoru s Gradom priprema izrada nogostupa, drvoreda i ležećih policajaca kako bi se mještani osjećali sigurnije kada hodaju naseljem što se prvenstveno odnosi na našu djecu, te još jedno autobusno stajalište, kod škole, istakao je na kraju svog izlaganja Josip Prpić.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin između ostalog je upozorio na postojeću krizu u svjetskom gospodarstvu koja može zahvatiti i našu zemlju, te da će se u skladu s tim i više štedjeti, ali da to ne mora utjecati na razvoj kapitalnih projekata, jer ukoliko se veliki broj mještana također uključi u neke od projekata oni će sigurno biti završeni. Podgorje je predviđeno za stambeno naselje, ono više nije selo kao nekada, već prigradsko naselje za koje je plan da uskoro postane i turističko odredište. Nakon kanalizacije koja je već u izradi gradonačelnik je najavio da se na inicijativu predstavnika Mjesnog odbora planira izgradnja dječjeg igrališta kod škole, te osvjetljenje nogometnog igrališta. Također najavljen je i popravak ulica koje su u lošem stanju, te tokom proljeća i uređenje mjesnog doma. Zahvalio se je svim članovima Vijeća mjesnog odbora a posebno gosp. Oleksi koji je unatoč svojoj osobnoj tragediji nastavio sa svojim radom na dobrobit svoga mjesta. Jedan od budućih planova je i dovođenje kompletne infrastrukture do svake kuće i vikendice u ovom naselju, a u drugoj fazi i izrada nogostupa u cijelom naselju kako bi prvenstveno djecu sklonili sa ceste. Na kraju je izdvojio da je prioritet Grada Virovitice otvaranje što većeg broja radnih mjesta ulaganjem u gospodarske zone, te otvaranjem još dva ili tri fakulteta kao i veleučilišta sa studenskim centrom, studenskim domom, kantinom i studenskim servisom, kako bi našoj djeci u budućnosti bilo puno lakše.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić između ostalog istaknuo je da se u Podgorju nikada nije osjećao kao gost, jer je tu uvijek vladala prijateljska atmosfera. Posebno je naglasio zasluge saborskog zastupnika Josipa Đakića i gradonačelnika Ivice Kirina na svemu što su do sada učinili za ovaj kraj i da je jako sretan što je i on bio dio tog tima, te da su i drugi prije njih imali prilike to napraviti, ali nisu. To što smo danas svi ovdje usprkos brojnim obvezama po cijeloj županiji a i šire, dovoljno govori o tome što nam vi značite naglasio je župan Tolušić.

Skip to content