Obilježen Dan Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

 

Uz nazočnost gradonačelnika Ivice Kirina, gradskih pročelnika Mirjane Terlecky, Marija Klementa, Alena Bjelice i Đurđice Aragović te drugih uvaženih gostiju u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Virovitice obilježen je Dan Gradske knjižnice.

Ravnateljica Višnja Romaj prezentirala je impresivan rad Gradske knjižnice i čitaonice koja je do sada održala više od dvjesto, a samo ove godine čak šesdeset različitih programa: prezentacija knjiga, tribina, izložbi, koncerata, manjih stručnih skupova, radionica…

Iznijela je i neke od planova u skoroj budućnosti od kojih se svakako može izdvojiti plan odlaska u domove umirovljenika te daljnje usavršavanje igraonica za djecu.

Prisutnima se je obratio i gradonačelnik Ivica Kirin koji je uz čestitku Gradsku knjižnicu naveo kao od središta kulturnog života grada, ali i šire tj. mjesto po kojem grad postaje prepoznatljiv što govore mnogi članci u tiskovinama.

Izveden je i zanimljiv kulturno-umjetnički program nakon kojeg su najzaslužnijima uručene prigodne zahvalnice te proglašeni čitatelji koji su protekle godine  pročitali najviše knjiga. To su Luka Petrović, čitatelj predškolskog uzrasta, Luka Feketija, učenik Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Matea Crljenić, učenica Gimnazije Petra Preradovića i  Jelica Ivka, zaposlenica Opće bolnice Virovitica.

Skip to content