Obavijest o donošenju Odluke o radnom vremenu, prostoru i vanjskom izgledu ugostiteljskih objekata na području grada Virovitice

Kako bi se uskladilo s novim Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti Gradsko vijeće Grada Virovitice na svojoj 19. sjednici donijelo Odluku o radnom vremenu, prostoru i vanjskom izgledu ugostiteljskih objekata na području grada Virovitice, koja stupa na snagu od srijede 23. rujna 2015 godine.
Novost je u definiranju radnog vremena ugostiteljskih objekata i načinu podnošenja zahtjeva za produženje radnog vremena, kao i definiranje uvjeta za izvođenje žive glazbe u određenim ugostiteljskim objektima.
Ugostiteljskim objektima iz skupine:
– „Restorani“, radno vrijeme se smanjuje za jedan sat, tj. do 24.00 sata,
– „Barovi“, radno vrijeme ostaje nepromijenjeno, tj. do 24.00 sata, odnosno vikendom i praznikom do 1.00 sat,
– „Barovi“ koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, radno vrijeme se produžuje za jedan sat, tj. do 6.00 sati.
– „Objekti jednostavnih usluga“ i „Catering objekti“ ostaje nepromijenjeno radnim danom, a produžuje se vikendom i praznikom za jedan sat, tj. do 6.00 sati.
Zbog učestalih pritužbi građana koji stanuju u neposrednoj blizini ugostiteljskih objekata, a i na prijedlog Policijske postaje Virovitica, u novoj Odluci, zabranjuje se izvođenje žive glazbe u ugostiteljskim objektima iz skupine „Barovi“, a dozvoljena je u objektima iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima.
Novost je i u podnošenju zahtjeva za produženje radnog vremena. Zahtjevi se podnose pojedinačno za određeni ugostiteljski objekt iz skupine „Restorani“ i „Barovi“, radi organiziranja prigodnih proslava (svadbi, maturalnih zabava i sličnih događanja), uz suglasnost stanara i prvih susjeda. Za vrijeme održavanja turističkih manifestacija, kulturnih, sportskih, vjerskih, zabavnih i sličnih programa (Rokovo, Nova godina, Viroexpo, i slično), odluku o drugačijem radnom vremenu donosi gradonačelnik, te pojedinačne zahtjeve nije potrebno podnositi.
Svi ugostitelji s područja Grada Virovitice, njih 78, dobit će na svoje adrese Odluku o radnom vremenu, prostoru i vanjskom izgledu ugostiteljskih objekata na području Grada Virovitice.

Skip to content