Obavijest i obrasci zahtjeva za birače na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor

Predsjednik Republike Hrvatske je dana 20. svibnja 2020. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Odluka je stupila na snagu 02. lipnja 2020. godine i objavljena je u ”Narodnim novinama”, broj 62/20. Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u NEDJELJU, 05. SRPNJA 2020. godine

 Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u SUBOTU, 4. SRPNJA 2020. I  U NEDJELJU, 5. SRPNJA 2020.

 Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu i aktivnu registraciju u zgradi Virovitičko-podravske županije, Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, svakim radnim danom, u vremenu od 7,30 do 14,30 sati, te na mrežnoj stranici Ministarstva uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.  Zahtjevi se mogu predati neposredno, elektroničkim putem ili putem sustava e-Građani.

 Kontakt: Marijana Demšić, telefon: 743-144, e-mail: marijana.demsic@vpz.hr
Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja 2020. godine

 Posebna napomena: Pozivaju se birači, pripadnici nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Obavijest biračima

Objava biračima

ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU

ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE POTVRDE ZA GLASOVANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE-1

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRIVREMENOG UPISA

ZAHTJEV ZA PRIVREMENI UPIS IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE

ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRIVREMENOG UPISA-1

 

Skip to content