Obavijest građanima koji nemaju važeće osobne iskaznice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

huf3cntwGrađani koji  nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta za lokalne izbore, moći će glasovati na dan izbora  uz predočenje potvrde za glasovanje. Potvrde za glasovanje izdaju uredi državne uprave u županijama i Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta birača. Potvrde se mogu zatražiti u nadležnom uredu svakog radnog dana u radnom vremenu ureda, a izuzetno, kako bi se građanima omogućilo lakše i brže pribavljanje potvrda, uredi će raditi i u subotu, 18. svibnja 2013. godine u vremenu od 8.00 do 16.00 sati.
Na dan održavanja lokalnih izbora, u nedjelju 19. svibnja 2013. godine, potvrde za glasovanje će se izdavati od 7.00 do 19.00 sati u uredima i ispostavama ureda državne uprave u županijama te na lokacijama  gradova i općina koje su bliže građanima. Popis ispostava i ureda državne uprave u županijama gdje građani mogu dobiti potvrdu za glasovanje objavljen je na www.uprava.hr.
Također, na dan održavanja lokalnih izbora, u nedjelju 19. svibnja 2013. godine,  od 07,00 do 19,00 sati, radit će i službe za vođenje evidencije prebivališta u svim policijskim upravama i policijskim postajama koje obavljaju upravne poslove. Službe će raditi za one građane koje na njih upute službenici ureda državne uprave u županijama nadležni za vođenje registra birača, radi utvrđivanja statusa njihova prebivališta. Ostali upravni poslovi u navedenom vremenu neće se moći obaviti. Popis i adrese policijskih uprava i postaja koje će raditi u nedjelju 19. svibnja u vremenu od 7,00 do 19,00 objavljen je na www.mup.hr (Fotografija: Ilustracija)

Skip to content