O perspektivama i aktualnom stanju u školskom knjižničarstvu: Održan 8. okrugli stol “Školska knjižnica: pogled unazad-korak unaprijed”

Vodeći knjižničarski stručnjaci iz cijele Hrvatske okupili su se u četvrtak, 5. listopada, u Virovitici na 8. okruglom stolu “Školska knjižnica: pogled unazad-korak unaprijed” koji je održan povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica.

Nakon sedam organiziranih okruglih stolova i rasprava koji su održavani diljem Hrvatske, domaćin je ove godine virovitička Gradska knjižnica i čitaonica. U uvodnom dijelu nazočnima su se obratili ravnateljica Gradske knjižnice Višnja Romaj, voditeljica Županijske matične knjižnične službe VPŽ Silvija Perić, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Dunja Holcer, zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić te Mira Zovko iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva želi se osvrnuti unatrag i vidjeti što je napravljeno u školskom knjižničarstvu, sagledati aktualno stanje i napraviti planove za budućnost. Stoga je i sam program bio sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene primjera dobre prakse i rasprave. Tako je na 8. okruglom stolu u virovitičkoj Gradskoj knjižnici riječi bilo, između ostalog, o doprinosima školskih knjižničara u provedbi Strategije hrvatskog knjižničarstva, o trenutnom stanju i perspektivama školskih knjižnica s obzirom na opremljenost, prostor, knjižnični fond i knjižničare, temeljima knjižničarstva kao profesije i struke…
Uz to, govorilo se i o prednostima čitane knjige u odnosu na digitalnu tehnologiju i obrnuto, stanju, trendovima i perspektivama školske knjižnice u Koprivničko-križevačkoj županiji te modelima sufinanciranja nabave u školskim knjižnicama Bjelovarsko-bilogorske županije u periodu 2006.-2016.

Skup je organiziralo Hrvatsko knjižničarsko društvo i Matična služba Virovitičko-podravske županije.

Skip to content