O pčelinjem vosku i medu hrvatskih pčelinjaka govorit će se 25. veljače na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede

U nedjelju, 25. veljače, s početkom od 10,00 sati u Visokoj školi Virovitica, Lidija Svečnjak s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, govorit će o „Kakvoći pčelinjeg voska – aspekti kontaminacije patvorinama i rezultati analiza satnih osnova s tržišta. Nakon toga, do 11,00 sati, Dubravko Živoder s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predavat će na temu „Med hrvatskih pčelinjaka“.

Sva predavanja se besplatna i održavaju se u sklopu 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpa 2018.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Albanija, Županija partner je Sisačko-moslavačka županija, a Grad partner – Grad Zagreb. (www.viroexpo.hr)

Skip to content