Novogodišnji koncert Brass quinteta

U okviru manifestacije ”Prosinac u gradu” u velikoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica Brass quintet grada Virovitice održao je svoj Novogodišnji koncert.1 1230542286U okviru manifestacije ”Prosinac u gradu” u velikoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica Brass quintet grada Virovitice održao je svoj Novogodišnji koncert.
Na programu su se našla poznata djela zabavne i klasične glazbe.
U prvom dijelu koncerta na repertoaru je bila uglavnom klasična glazba, a dominirala su djela Johanna Straussa od uvoda sa ”Na lijepom plavom Dunavu” preko ”Picikato polke”, pa sve do ”Trič-trač polke”. Iako je repertoar bio poprilično zahtjevan, gotovo se ni u jednom trenutku nije primijetilo da se radi o amaterima koji sviraju u svoje slobodno vrijeme i osnovani su tek 2005. godine.U drugom dijelu koncerta izveli su i neka poznata djela zabavne glazbe kao što su ”Down by side” i ”New York” kojom su najavili i svoju buduću turneju u Sjedinjenim Američkim Državama.
Ipak mora se priznati da se je publiku najviše dojmila po prvi puta izvedena glazba iz filma ”Pink Panter”, kao i solo dionice pojedinih glazbenika.
Posebno su bili interesantni i skečevi koji su pokazali kod ovih odličnih glazbenika i posebne glumačke sposobnosti, te upotpunili ovu ipak nadasve glazbenu večer i uz smijeh do suza izazvali oduševljenje prepune dvorane Gradskog muzeja.

Skip to content