Novo ruho odgojno-obrazovnih institucija: Uskoro kreću radovi na obnovi Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić

Ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica Ivica Tomljanović, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek – Golinac te pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice potpisao je danas, 26. lipnja ugovor o izvođenju radova i stručnom nadzoru na energetskoj obnovi matične zgrade osnovne škole. Radove vrijedne 6.539.205,50 kuna izvodit će Zajednica ponuditelja H-GRAD d.o.o. iz Zagreba i ROJE GRADNJA d.o.o. iz Vukovara, dok će stručni nadzor vrijedan 80.937,50 kuna obavljati tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica. Valenčak d.o.o. ujedno će biti zadužen i za stručni nadzor nad energetskom obnovom zgrada 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, a ugovor vrijedan 91.250,00 kuna potpisala je ravnateljica vrtića Anka Tomac.

U ime gradonačelnika Ivice Kirina nazočne je pozdravila njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac koja je istaknula kako očekuje suradnju na obostrano zadovoljstvo te kako je posebno vesele projekti poput ovih jer ne samo da će se doprinijeti povećanju energetske učinkovitosti zgrada, već i poboljšanju kvalitete boravka djece i zaposlenika.

Projekt obnove Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić vrijedan je 6.984.881,34 kune, sufinanciranje EU je 60,29 posto, odnosno 3.922.357,49 kuna, a pisala ga je Razvojna agencija VTA.

Kroz energetsku obnovu škole smanjit će se potrošnja primarne energije te ostvariti energetske uštede. Predviđena ušteda za grijanje iznosi 52,54 posto, dok bi ušteda kod primarne energije bila 42,29 posto. U sklopu projekta će se izvršiti toplinska zaštita zidova prema vanjskom prostoru, zamijenit će se postojeća stolarija ugradnjom nove, izvršit će se toplinska zaštita stropa i poda prema negrijanom prostoru, rekonstrukcija električnih instalacija te će biti ugrađena nova rasvjetna tijela. Učenici i djelatnici škole imat će tako ugodniji boravak u svojoj školi te će im se poticati svijest o energetskoj učinkovitosti i povećavanju ušteda, rekla je Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content