NOVO RUHO DJEČJEG VRTIĆA: U zgradu 2 Dječjeg vrtića Cvrčak ulaže se 3,5 milijuna kuna

Osim u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica, u punom su jeku i radovi na energetskoj obnovi zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak, koje je obišao gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, a ovaj tjedan započinju i radovi na zgradama 3 i 4.

Zgrada 2 virovitičkog dječjeg vrtića sagrađena je 1974. godine i do sada su izvršavana samo nužna ulaganja. Zahvaljujući sredstvima Europske unije, zgrada će dobiti novo ruho, a po završetku projekta očekuje se ušteda u potrošnji toplinske energije za 66,34% na godišnjoj razini te smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51%. Samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću.
Vrijednost projekta je 2.905.096,96 kuna, od čega se 61,07 posto financira europskim sredstvima, a razliku podmiruje osnivač – Grad Virovitica.

Osim energetske obnove, ulaže se i u poboljšanje materijalnih uvjeta. Naime, Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Virovitici i virovitičkom Dječjem vrtiću 600.000,00 kuna za ličenje, kompletnu sanaciju sanitarnih čvorova i prostora za pripremu hrane, instalaciju vodovoda i odvodnje te zamjenu sanitarija zbog dotrajalosti.

Oba projekta za sufinanciranje je prijavila Razvojna agencija VTA.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica zamolio je ovom prilikom roditelje za strpljenje jer će po završetku ovog projekta djeci biti osigurani znatno kvalitetniji uvjeti boravka.

Raspored boravka djece u vrtiću roditelji će dobiti sljedeći tjedan. Do 5. studenog smjene će biti sukladno rasporedu, a nakon toga boravak u zgradama će biti raspoređen u skladu s odvijanjem radova. (virovitica.hr, foto: Martina Bašić)

Skip to content