Novo Florino vozilo za skupljanje komunalnog i odvojenog otpada

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Nova FLORINA investicija je tehnološki napredno, ekonomično i vrlo inteligentno rješenje: kamion smećar namijenjen za istovremeno, a odvojeno sakupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada. Umjesto jedne, kamion sadrži dvije potpuno odvojene i neovisne komore…Nova FLORINA investicija je tehnološki napredno, ekonomično i vrlo inteligentno rješenje: kamion smećar namijenjen za istovremeno, a odvojeno sakupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada. Umjesto jedne, kamion sadrži dvije potpuno odvojene i neovisne komore, od kojih druga komora služi za prijevoz odvojeno skupljenog papira i plastike. Drugo je to takvo vozilo u voznom parku FLORA-e. Unatoč recesiji i sveprisutnim poteškoćama u poslovnom okružju, FLORA nije odustala od plana nabave ovog visokovrijednog vozila, ocjenjujući ga neophodnim zbog proširenja područja odvojenog skupljanje korisnog otpada s Grada Virovitice i na središta okolnih općina (Špišić Bukovica, Gradina, Lukač i Suhopolje).

Stanovnici okolnih općina, kao i građani Virovitice, u dobrom dijelu pokazali su se savjesni i odgovorni, te prihvatili svoju obvezu i FLORA-inu uslugu za izdvajanje i odvojeno skupljanje korisnog otpada. Ova FLORA-ina investicija „teška” je skoro 2 milijuna kuna, te će ju FLORA iz vlastitih sredstava otplaćivati kroz slijedećih 5 godina.Komunalna nadogradnja, izvedena na MAN-ovu (318KS) troosovinskom podvozju, njemačke je tvrtke HALLER, po mnogima najbolje u Europi što se tiče kvalitete izrade, funkcionalnosti, inovativnosti i pouzdanosti. Kapacitet komora je 21m³, što uz uz pojačane nosive sposobnosti, izuzetno jaku potisnu hidrauliku, te brze utovarne mehanizme omogućuje zavidnu učinkovitost u obavljanja ove djelatnosti. Osim učinkovitosti, posebna paţnja posvećena je zadovoljavanju najviših ekoloških standarda, te ergonomiji, sigurnosti i zaštiti na radu korisnika

-Mogu naglasiti da mi je izuzetno drago da smo usprkos teškim vremenima u kojima se nalazi gospodarstvo, pa tako i komunalna djelatnost uspjeli nastaviti zacrtani plan ulaganja.
Drago mi je da u poslovanju imamo i punu potporu svih djelatnika i suradnika, ali i grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, koji je ujedno i predsjednik Skupštine naše tvrtke, naglasio je direktor Flore Vtc Željko Iharoš.

-U ova teška vremena tvrtka Flora Vtc pokazuje da se može i drugačije i bolje. Upravo zahvaljujući vrijednim rukama djelatnika i menadžmentu Flore Vtc te nama koji podržavamo njen rad uspjeli smo danas od tvrtke stvoriti prepoznatljiv imidž te u ovom dijelu regije stvoriti jednu respektabilnu tvrtku, koja je upravo zahvaljujući investicijama u svom dijelu poslovanja jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

-Izuzetna mi je čast surađivati s tvrtkom Flora Vtc i gradom Viroviticom, koji su jedni od pionira sakupljanja otpada s odvojenim komorama smeća što je stvarno rijetkost, ne samo u ovoj regiji već i u cijeloj Hrvatskoj, kazao je tom prilikom u ime njemačkog proizvođača kamiona Haller Darko Pivac.
Predstavljanju novog Florinog vozila nazočili su i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković, zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Ivan Sić i prestavnici tvrtke Haller.
(d.v./z.c.)

Skip to content